پمپ دنده ای چیست؟
پمپ دنده ای یکی از انواع پمپ ها است که در صنعت های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. کاربرد این پمپ ها در صنعت رنگ بسیار گسترده است. پمپ دنده ای دارای چرخ دنده هایی است که قابلیت تامین انرژی فشار به مایع پمپ ها را دارد. به همین خاطر، پمپ های دنده ای با کمک مکانیسم دنده، مواد را از بخش به بخش دیگر منتقل میکنند. اگر در این فرآیند فشار سیستم ثابت بماند، نرخ ثابت هم فراهم میشود.
پمپ های های دنده ای با روش جابجایی مثبت کار میکنند. بیش از دو چرخ دنده داخلی در این پمپ ها وجود دارد که فشار خلاء را برای فشار دادن مایع در پمپ ایجاد میکنند. پمپ های دنده ای از فشار بالا استفاده میکنند و در اندازه های کوچک عرضه میشوند. به خاطر اینکه جریان مایع را بدون نبض و بصورت پایدار در مقایسه با باقی پمپ ها ایجاد کنند.
علاوه بر تمام اینها پمپ های دنده ای میتوانند سیالات با ویسکوزیته بالا را پمپاژ کنند. کارکرد آنها بسیار آسان و نگهداریشان کار بسیار سختی نیست.
انواع پمپ های دنده ای
پمپ های دنده ای بسته به کاربرد و کارایی هایی که دارند در مدل های مختلف طراحی، تولید و عرضه میشوند. اما به صورت میتوان پمپ های دنده ای را به انواع زیر دسته بندی کرد:
1. پمپهای دنده ای پیچی
در ساختار کلی این نوع پمپ ها پیچ های بسیار زیادی تعبیه شده که همگی درون یک محفظه قرار میگیرند. با استفاده کردن از پیچ ها میتوان بعد از انجام عملیات مکش، سیالاتی که درون پمپ هستند را با فشار مشخصی خارج کرد.
2. پمپهای دنده ای گوشوارهای
به پمپ های گوشواره ای لوب پمپ هم میگویند. میتوان گفت که لوب پمپ ها یکی از پرکاربرد ترین انواع پمپ های دنده ای هستند. از لوب پمپ ها بیشتر برای انتقال مواد غذایی مایع، روغن ها و… استفاده میشود.
3. پمپهای دنده ای ژیروتور
در ساختار پمپ های دنده ای ژیروتور از چرخ دنده های کمتری استفاده شده است و معمولا نسبت به مدل های دیگر یک چرخ دنده کمتر دارند. این پمپ ها مقاومت بالایی در برابر دمای زیاد مایعات دارند.
در زمان خرید پمپ دنده ای به چه نکاتی باید توجه کرد؟
سوالی که برای بسیاری از خریداران پمپ های دنده ای بوجود میآید، این است که در زمان خرید پمپ دنده ای چه نکاتی را باید در نظر داشته باشند. جواب این سوال کاملا بستگی به این دارد که میخواهید پمپ دنده ای را در چه جایگاهی و برای پمپاژ نوع سیالاتی استفاده کنید. امروزه مدل های مختلفی از پمپ های دنده ای وجود دارد که هرکدام قیمت، مزایا و ویژگی های منحصر به فرد خودشان را دارند. پس باید متخصصین این زمینه صحبت کنید تا شما را راهنمایی کنند و مطابق با نیاز شما بهترین محصول را به شما ارائه بدهند.
پمپ های دنده چه میزان تحمل و سرعت دارند؟
پمپ های دنده به علت طراحی فشرده و همچنین احتمال آسیب دیدن چرخ دنده ها و باقی اجزاء، انتخاب مناسبی برای پمپاژ مواد مایعات دارای مواد جامد نیستند. علاوه بر اینها، به صورت کلی پمپ های دنده ای مایعات با فشار تخلیه پایین و دبی بالا را پمپ نمیکنند. به همین خاطر بیشتر پمپ های دنده ای با سرعت بسیار کمی کار میکنند تا بتوانند به صورت موثر عملکرد خود را انجام بدهند. در نتیجه هر چقدر ویسکوزیته مایعات پمپ شده بیشتر باشد، پمپ دنده سرعت کمتری دارد.
به خاطر اینکه پمپ های دنده ای پمپ هایی با جابجایی مثبت هستد، حتی با بالارفتن و یا پائین آمدن فشار تخلیه در سیستم کمترین تغییر در دبی ایجاد میشود. یعنی با افزایش فشار، اسب بخار لازم برای یک پمپ دنده مشخص افزایش پیدا میکند. همچنین بخار مورد نیاز برای یک پمپ دنده خاص با افزایش ویسکوزیته افزایش پیدا میکند. این امر باعث افزایش فشار تخلیه در سیستم لوله کشی به دلیل افزایش تلفات اصطکاکی مایع چسبناک بیشتر بر روی دیواره های لوله کشی و همچنین سایر قسمت های لوله کشی موجود در سیستم است.
پمپ دنده ای نقش جهان
گروه صنعتی نقش جهان، بیش از دو دهه است که در زمینه تولید انواع پمپ های دنده ای فعالیت میکند.
شرکت نقش با تولید گروه های مختلفی از محصولات تلاش کرده تا شاخص های با اهمیت فروش را در محصولات خود جا بدهد تا رضایت مشتریان خود را جلب کند.
پمپ دنده ای شرکت نقش جهان مدل GF
این پمپ برای جابجایی کلیه سیالات با ویسکوزیته زیاد و بدون ذران معلق استفاده میشود. فشار ایجاد شده بوسیله این پمپ ها بسیار کم است و حداکثر 1 بار فشار است. مایعات پمپاژ شده باید ویژگی خود روغن کار را داشته باشند.
از پمپ دنده ای شرکت نقش جهان مدل GF میتوان در صنعت های روغن، قیر، نفت، گازوئیل و … صنایع شیمیایی مثل مواد اسیدی، رنگها و… صنایع غذایی مثل لبنیات، روغن خوراکی، بیسکوئیت، انواع خمیرها، عسل و… استفاده میشود.
جنس پوسته | چدن Cast Iron |
جنس پروانه | فولادی Steel |
برند پمپ | نقش جهان |
نوع پمپ | دنده ای |
منبع انرژی | برق تک فاز, برق سه فاز |
وزن محموله (گرم) | 26000 ، 28000 ، 53000 ،58000 ، 80500 ، 83000 ، 161000 ، 300000 |