دوزینگ پمپ اتاترون

معرفی برند اینوکسپا

اینوکسپا یک برند اسپانیایی است که فعالیت خود را در تولید و عرضه انواع پمپ با کاربری های مختلف از سال 1972 در کشور فرانسه شروع کرده است. در طول این سال‌ها برند اینوکسپا در کشور های مختلف نمایندگی زده است. این کمپانی تولید خود را بر پایه نوآوری در مواد تولیدی قرار می‌دهد.

مونو پمپ چیست؟

مونو پمپ یکی از انواع پمپ های سیال است که در سال 1930 برای اولین بار توسط شخصی به نام رنه مونو، اختراع شد. به دلیل اینکه این پمپ کاربری ویژه ای دارد، به سرعت طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد و توانست به صنایع مختلفی مثل:

  • صنایع معدن
  • صنایع شیمیایی
  • صنایع نفت و گاز
  • صنایع پتروشیمی
  • و…

راه پیدا کند. مونو پمپ را با اسم های مختلفی مثل پمپ حفره پیشرونده، پمپ اسکرو، پمپ حفره ای، پمپ پیچی، پمپ ماردونی و… هم شناخته می‌شود. در طراحی مونو پمپ ها دو قطعه روتور و استاتور نقش اصلی را بر عهده دارند. استاتور که یک محفظه مخصوص برای مارادون است؛ معمولا از جنس پلاستیک ساخته می‌شود. هنگامی که پمپ با حرکت الکتروموتور روشن می‌شود، روتور که به آن متصل است هم به چرخش در می‌آید. با ادامه چرخش روتور و ماردون، سیال به طور ثابت و با یک دبی متناسب با سرعت چرخش پمپ، عمل پمپاژ را انجام می‌دهد.

در مونو پمپ روتور دو نوع چرخش وجود دارد. در اول کار برای مکش سیال یک حرکت دورانی حول محور اصلی انجام می‌شود. سپس برای انتقال و بیرون دادن سیال، حول محور استاتور دوران انجام می‌شود. مونو پمپ یک پمپ جریان مثبت است که طی یک جریان مثبت سیال را پمپاژ می‌کند. این نوع پمپ ها برای انتقال و جابجایی انواع سیالات با ویسکوزیته بالا، غلیظ، خورنده، چسبنده و با میزان سایندگی بالا گزینه مناسبی است. به همین خاطر است که مونو پمپ ها قدرت و استحکام بسیار زیادی دارند و طراحی ساختار بدنی آنها نسبت به انواع دیگر پمپ ها پیچیده تر است. به خاطر این توانایی در پمپاژ سیالات غلیظ است که به مونو پمپ ها، پمپ غلیظ کش هم می‌گویند.

مونوپمپ inoxpa
مونوپمپ inoxpa

انواع مونو پمپ

مونوپمپ لوله‌ای

پر استفاده ترین نوع مونوپمپ ها، مونوپمپ لوله است که خود آن با توجه به موادی که پمپاژ می‌کند به دو دسته هیلکس دار و ساده تقسیم می‌شود. مکش سیال به این نوع پمپ ها به وسیله یک ورودی لوله مانند انجام می‌شود. مونوپمپ لوله ای می‌تواند سیالات غلیظ مثل عسل، رب و… را پمپاژ کند. از آنجایی که این مواد روان نیستند، دهانه ورودی پمپ باید زیر سطح این سیالات قرار بگیرد تا پمپاژ انجام شود.

مونوپمپ قیفی

در مونوپمپ های قیفی یک قیف در قسمت ورودی پمپ قرار دارد. این مدل پمپ برای انتقال سیالاتی که دارای ناخالصی و ذرات معلق جامد و سیالاتی که روندگی پائینی دارند، مناسب است.

منوپمپ فوم بتن

مونو پمپ فوم بتن از نظری ساختاری شبیه مونو پمپ لوله ای است و همانطور که می‌توان از نامش حدس زد، برای فوم بتن و بتن مخلوط شده استفاده می‌شود. می‌توان گفت تنها فرقی که این مدل با مدل لوله ای دارد این است که یک دریجه در کنار پمپ برای تخلیه و بازبینی قرار گرفته است. مهم‌ترین خاصیت این پمپ استهلاک پائین آنها به دلیل طراحی متفاوت قطر روتور و استاتور است.

مونو پمپ عمودی

یکی دیگر از انواع مونوپمپ ها مدل عمودی است که طبیعتاً به صورت عمودی نصب می‌شود. برای پمپاژ سیال در این مونوپمپ ها فقط باید قسمت اصلی مونوپمپ را داخل مخزن قرار بدهید. این مدل به دلیل اینکه طراحی ساده‌تری دارد هزینه تعمیر و نگهداری بسیار کمتری دارد.

مونو پمپ مترینگ

با استفاده از این پمپ می‌توان مقدار مشخص و اندازه گیری شده‌ای از سیال را پمپاژ کرد.

کاربردهای مونو پمپ

مونوپمپ ها، یکی از معدود پمپ هایی هستند که مناسب شرایط کاری سخت هستند و برای شرایط محیطی سخت مثل معادن طراحی شده است. از آنجایی که مونوپمپ ها قابلیت انتقال سیالات با غلظت بالا، میزان خورندگی زیاد، دارای چسبندگی، دارای ذرات سایشی و همچنین ذرات جامد را دارند؛ کاربرد های فراوانی در صنایع مختلف پیدا کرده اند. برخی از این صنایع را برای شما لیست کرده ایم:

  1. صنایع غذایی: برای پمپاژ و انتقال مواد مختلفی چون شکلات‌ها، خمیرهای آماده، خامه، عسل، بستنی، گلوکز، کشک، ماست، مربا، شربت، کنسرو، رب گوجه فرنگی، انواع سس‌ها و ….
  2. صنایع آب و فاضلاب: در مراحل مختلف تصفیه آب و پاکسازی آب از لجن‌ها، گریس‌ها، روغن‌ها و مواد جامد
  3. صنایع نفت و گاز و پتروشیمی: پمپاژ لجن‌ها و سیالات نفتی مخازن، رزین اپوکسی و پلیمرها، گل و لای ناشی از حفرسازی، روغن‌ها
  4. صنایع کاشی و سرامیک: انتقال و پمپاژ ملات، سیمان، چسب‌‌ها، شیره آهک و …
  5. صنایع معدنی
  6. صنایع آرایشی و بهداشتی: انتقال و پمپاژ خمیردندان، کرم، لوسیون، شامپو، مایعات شوینده
  7. صنایع رنگ سازی
  8. صنایع چوب و کاغذ: انتقال و پمپاژ چسب، خمیر کاغذ، رنگ، رزین و …
  9. و …
مونوپمپ inoxpa

مونو پمپ اینوکسپا سری KS

مونو پمپ اینوکسپا سری KSبرای انتقال سیالاتی که ویسکوزیته بالا دارند و همچنین مواد غذایی چسبناک استفاده می‌شود. این سری از مونوپمپ اینوکسپا خودمکش است به صورت کاملا بهداشتی تولید می‌شود. این پمپ برای آب بندی از یک مکانیکال سیل دوبل ار جنس سیلیکون بهره می‌برد. جنس استاتور هایی که در مونو پمپ اینوکسپا استفاده می‌شود استیل 316 است. مونو پمپ Inoxpa سری  KSمی‌تواند از ارتفاع 7 متری مکش انجام بدهد و در مدل تک مرحله ای دارای فشار خروجی 6 بار و در مدل 2 مرحله ای 12 بار است.

از قابلیت های مونو پمپ Inoxpa سری KS می‌توان به بهداشتی بودن برای کاربرد های بهداشتی و کارایی و راندمان بالا آن اشاره کرد. از این مونو پمپ می‌توان برای انتقال:

  • خمیر دندان
  • ملات سیمان
  • ژل
  • شکلات
  • انواع لبنیات
  • و…

استفاده کرد.

مونوپمپ inoxpa

نکاتی که قبل از خرید مونو پمپ اینوکسپا باید به آن توجه کنید

برای اینکه بتوانید یک مونو پمپ خوب با تناسب با نیاز هایی که دارید انتخاب کنید، باید پارامتر های مختلفی را در نظر داشته باشید از جمله:

  1. دبی و میزان فشار مورد نیاز
  2. میزان ویسکوزیته و غلظت سیال
  3. ویژگی‌های خاص سیال پمپ شونده: مثل میزان اسیدی بودن، میزان خورندگی، سایش، میزان و اندازه ناخالصی، میزان روندگی یا چسبندگی، دمای سیال و …
  4. ویژگی‌های محیط استفاده: میزان رطوبت، دما، امکان اشتعال زایی و ….
  5. شرکت تولیدکننده: به دلیل اینکه کیفیت بالا در قطعات تشکیل دهنده‌ی مونوپمپ حساسیت بالایی دارد، شرکت تولیدکننده این نوع پمپ‌ها، نوع ضمانت و … آن نیز دارای اهمیت است.
  6. قیمت: واضح است که قیمت در هر خریدی یکی از فاکتورهای مورد توجه است.
  7. جنس و متریال قطعات به کار رفته: از آنجایی که مونوپمپ انواع مختلفی از سیال با میزان خورندگی و سایندگی متفاوتی را پمپاژ می‌کند، باید جنس به کار رفته در ساخت آن در برابر این سیالات از مقاومت لازم برخوردار باشد.
  8. توان و قدرت الکتروموتور: پمپاژ سیالات غلیظ، چسبنده و با ویسکوزیته بالا نیازمند قدرت بالای پمپ است که این قدرت تنها توسط یک موتور پمپ قوی تأمین خواهد شد.